هشدار! این مقاله حاوی اسپویل برای فصل دوم سریال اندور، قسمتهای ۷ تا ۹ است.
فصل دوم سریال Andor به بهترین شکل ممکن، خط داستانی مهمی از جنگ ستارگان را که سه سال پیش آغاز شده بود، به سرانجام میرساند. داستان فصل دوم Andor ادامهی طرح کلی فصل اول است، اما به شیوهای جالب. به جای اینکه ۱۲ قسمت بلافاصله پس از قیام در Ferrix (که در پایان فصل اول Andor دیدیم) اتفاق بیفتند، این فصل به چهار بلوک سه قسمتی تقسیم شده که هر کدام یک سال پس از دیگری رخ میدهد.
دلیل این ساختار این است که خط زمانی فصل دوم Andor مستقیماً به وقایع فیلم Rogue One: A Star Wars Story متصل شود و کل فصل، چهار سال را در بر میگیرد. با وجود پرشهای زمانی بزرگ بین هر آرک سه قسمتی، فصل دوم Andor همچنان شامل تمها، شخصیتها و خطوط داستانی تکرارشونده از فصل اول است. اگرچه ادامهای مستقیم نیست، اما قسمت نهم فصل دوم Andor به طور نامحسوسی یک آرک داستانی بزرگ از فصل اول را به شکلی غیرمنتظره بازمیگرداند و بدین ترتیب، پس از سه سال آن را تکمیل میکند.
مانیفست نمیک؛ یک آرک داستانی مهم جنگ ستارگان در فصل اول Andor
ابتدا، ارزش دارد که آرک داستانی فصل اول Andor را بررسی کنیم. در آرک Aldhani، شخصیتی به نام کاریس نمیک (Karis Nemik) معرفی شد. نمیک در حال نوشتن مانیفستی بود که مخالفت او با رژیم امپراتوری را تشریح میکرد، با عنوان «ردپای آگاهی سیاسی» (The Trail of Political Consciousness). این مانیفست در آرک Aldhani پایهگذاری شد و به همین دلیل، جنبه مهمی از قسمتهای ۴، ۵ و ۶ بود، چرا که کسیان با نمیک دوست شد و پس از مرگ او، نسخهای از مانیفستش را دریافت کرد.
این بدان معنا بود که مانیفست نمیک سپس به شکلی حتی بزرگتر در قسمت پایانی فصل اول Andor بازگشت. قبل از قیام در Ferrix، کسیان به سخنان نمیک گوش داد و به مخاطبان اجازه داد برای اولین بار آنها را به طور کامل بشنوند. سپس کسیان برای نجات بیکس (Bix) رفت و سالها قبل از اینکه اتحاد شورشیان (Rebel Alliance) جنگ ستارگان به طور رسمی شکل بگیرد، به عنوان یک شورشی تمام عیار علیه امپراتوری به لوتن (Luthen) پیوست؛ این نشان میدهد که سخنان نمیک چقدر بر او تأثیر گذاشته بود.
قسمت نهم فصل دوم Andor یکی از جملات نمیک را حتی بهتر کرد
در مورد ارتباط این موضوع با قسمت نهم فصل دوم Andor، مانیفست نمیک به طور غیرمستقیم مورد توجه قرار گرفت. این قسمت بر سخنرانی مان موثما (Mon Mothma) برای محکوم کردن امپراتوری و امپراتور پالپاتین به خاطر کشتار گورمن (Ghorman Massacre) متمرکز بود. چندین عضو از بازیگران Andor در پیشبرد این سخنرانی نقش اساسی داشتند، اما یک لحظه کوچکتر در این قسمت ثابت کرد که حتی برخی از افراد ناشناس کهکشان نیز در این امر سهمی داشتهاند. این لحظه شامل دو کارمند اتاق خبر بود که به سرپرست امپراتوری خود گفتند که درب منتهی به کنترلهای برق فید سنا را «تعمیر» کردهاند.
این مقام امپراتوری باید وارد اتاق میشد تا فید سخنرانی مان را قطع کند تا کهکشان سخنان او علیه امپراتور را نشنود. کارگران اصرار داشتند که مجوز امنیتی لازم برای فعال کردن درب به جای دیگری ارسال شده است و بدین ترتیب، نیروهای امپراتوری را معطل کردند. یک نگاه و لبخند زیرکانه بین آن دو نشان میدهد که این کار عمدی بوده و به یکی از جملات نمیک مرتبط است: «حتی کوچکترین اقدامات شورشی، خطوط ما را به جلو میراند.»
این دو کارگر با جلوگیری از ورود مقام امپراتوری به اتاق و قطع فید سنا، به مان اجازه دادند سخنرانی خود را کامل کند. این عمل در مقایسه با مأموریتهای عظیم و جهانتغییردهندهای که افرادی مانند کسیان برای شورش انجام میدهند، قطعاً کوچک است، اما خطوط را به شکلی عظیم به جلو میراند. بدون سخنرانی مان، کهکشان از شرارت امپراتوری آگاه نمیشد، اتحاد شورشیان یک رهبر بزرگ را به دست نمیآورد و افراد کمتری به مبارزه علیه امپراتور میپیوستند.
سه سال بعد، آرک نمیک در Andor تکمیل میشود
این لحظه کوچک در قسمت نهم فصل دوم Andor ثابت میکند که نمیک تمام آن سالها پیش درست میگفت. در کانون جنگ ستارگان، سخنرانی مان یک نقطه عطف در تشکیل اتحاد شورشیان است، زیرا به او اجازه داد تا به یکی از رهبران واقعی آن تبدیل شود. بدون این اقدام شورشی توسط دو کارگر به ظاهر بیاهمیت در کوروسانت (Coruscant)، سخنرانی مان تغییر میکرد و امپراتوری ممکن بود در جنگ شکست نخورد. مانیفست نمیک در Andor درباره عقب راندن فاشیسم بود که فصل دوم آن را در چندین جبهه نشان میدهد و سرانجام آرک داستانی او را پس از مرگش تکمیل میکند.